Optimális energetikai otthonfelújítás állami támogatással

Örömmel tudatjuk meglévő és leendő lakossági ügyfeleinkkel, hogy új szolgáltatást indítottunk, az otthonfelújítás energetikai vizsgálatot. Mint ismeretes, otthonfelújítási állami támogatás érhető el 2021. január 1-től, amelyet egyszeri alkalommal, maximum 3 millió forintig tudnak igénybe venni legalább egy gyermeket nevelő családok. Az állam a felújítási költségek felét téríti meg, tehát egy 6 millió forintba kerülő beruházásnál 3 millió forint a támogatás.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy milyen felújítást érdemes megvalósítani. A kérdésre adott válasz sok tényezőtől függ, tehát nem lehet minden épületre azonos felújítási javaslatot adni, ezért érdemes épületenergetikai szakember segítségét kérni. Például egy 38-as kisméretű tégla falazatra 15 cm EPS hőszigetelés, míg egy Porotherm 38 NF tégla falazatra 10 cm EPS hőszigetelés eredményezi a költségoptimális szintet. Az épületet azonban nem csak épülethatároló szerkezetenként, hanem teljes egészében, ill. az épületgépészeti rendszerrel együtt is vizsgálni szükséges, valamint a megrendelői igények is eltérőek lehetnek, ezért nem általánosítható, hogy melyik megoldás optimális, hanem minden esetben egyedileg kell meghatározni. Az épület és az épületgépészeti rendszer kiinduló állapota, valamint az energia számlák és a megrendelővel történő egyeztetés alapján kidolgozzuk az optimális felújítást, mellyel a lehető leghatékonyabban használhatják fel az állami támogatást. A megrendelő részéről szükséges információk, adatok:

  1. Fejlesztési elképzelések, igények
  2. Az elmúlt 1 év elszámoló energia számlái
  3. Az épület vagy lakás építész tervdokumentációja (amennyiben rendelkezésre áll)
  4. Az épület vagy lakás energetikai tanúsítványa (amennyiben rendelkezésre áll)

Amennyiben otthona energetikai korszerűsítését tervezi, kérjük lépjen kapcsolatba velünk és bízza ránk az optimális felújítás tartalmának összeállítását!